Україна святкує День Незалежності: Онлайн-трансляція військового параду у Києві (відео)

Сьогодні, 24 серпня, Україна відзначає 30-ту річницю проголошення Незалежності. У Києві в честь цього свята розпочався військовий парад, який цього року вперше пройде відразу в трьох локаціях: на Хрещатику, на Дніпрі, а також у Одесі, передають Патріоти України.

Участь у святкуванні беруть понад п'ять тисяч військових, 100 літальних апаратів, а також 400 одиниць озброєння та іншої техніки. Це - перший військовий парад з 2018 року.

Вперше свято відзначили 16 липня, оскільки саме в цей день в 1990 році було прийнято Декларацію про державний суверенітет України. Але вже в 1991 році 24 серпня було прийнято Акт проголошення Незалежності України, тому свято перенесли на цей день. Перед проголошенням Незалежності відбувся всеукраїнський референдум, на якому народ України підтвердив бажання жити в незалежній країні.

"Вітання" з Великоднем від "високодуховних": Російські загарбники вдарили по кафедральному собору УПЦ в Нікополі

понеділок, 6 травень 2024, 2:35

У Нікополі Дніпропетровської області внаслідок російського обстрілу зазнав пошкоджень Преображенський кафедральний собор УПЦ. . У повідомленні інформресурсів УПЦ зазначається, що Преображенський кафедральний собор міста Нікополя зазнав пошкоджень внас...

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...