Україна та Молдова отримають статус кандидатів на членство в ЄС

У понеділок, 13 червня, члени Європейської комісії обговорили надання Україні, Молдові та Грузії статусу кандидата на вступ до Євросоюзу. Про це у своєму мікроблозі Twitter повідомив журналіст "Радіо Свобода" Рікард Юзвяк, передають Патріоти України.

За його словами, 13 червня у Єврокомісії відбулися попередні дебати щодо заявок на членство в Європейському Союзі, які були надіслані Україною, Грузією та Молдовою.

Рікард Юзвяк припустив, що Київ і Кишинів отримають статус кандидата на вступ, але з певними умовами. Остаточне рішення, за словами журналіста, країни-члени Євросоюзу винесуть наступного тижня.

"Європейська комісія сьогодні провела попередні дебати щодо заявок на членство України, Грузії та Молдови. Виглядає як статус кандидата з умовами для України та Молдови, але під питанням залишається заявка Грузії. Дискусії у п'ятницю та держави-члени винесуть остаточний вердикт наступного тижня", — додав Юзвяк у своєму Twitter.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...