Україна, Туреччина та ООН підписали угоду щодо розблокування експорту зерна

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, міністр оборони Туреччини Хулусі Акар та генсек ООН Антоніу Гутерреш підписали угоду про експорт зерна, передають Патріоти України.

Як повідомляє Міністерство інфраструктури України, українська делегація на чолі з міністром інфраструктури України Олександр Кубраков 22 липня прибула в Стамбул на переговори щодо розв'язання блокади Росією українського зерна.

"У рамках візиту українська сторона провела зустріч з Генеральним секретарем Організації Антоніу Гуттерешем. В фокусі діалогу – ініціатива ООН щодо розблокування морських портів для експорту продовольства та гарантії безпеки для суден", - йдеться у повідомленні відомства.

Варто зазначити, раніше рдник керівника Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що Україна та Росія не укладатимуть двосторонніх договорів. Також в ОП запевнили, що країна-терористка РФ не супроводжуватиме судна з українським зерном, інакше Україна надасть "негайну військову відповідь". До того ж, усі перевірки транспортних кораблів здійснюватимуться спільними групами в водах у разі виникнення такої потреби.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.