"Україна у таких умовах опиняється перед супервикликом": Куса пояснив, чому ситуація складніша, ніж здається

Головне завдання України на 2024 рік у зовнішній політиці - не експансія, а збереження статусу-кво, сформованого у 2022 році. Ресурсів та можливостей збільшувати кількість наших партнерів та союзників в України нині стало набагато менше, і є потреба втримати ті позиції, які є, здебільшого у країнах ЄС та НАТО. Таку думку висловив експерт з міжнародної політики Українського інституту майбутнього Ілія Куса, передають Патріоти України.

За його словами, навряд чи Україні вдасться 2024 року перетягнути на свій бік країни так званого “Великого Півдня”. Вони залишаться формально нейтральними.

Водночас міжнародні відносини зараз перебувають у стані хронічної нестабільності та непередбачуваності. Причина — стара система міжнародних відносин розпадається, а нова ще не народилася. Основний глобальний процес, який впливатиме на міжнародні відносини у найближчі 7-10 років — це суперництво КНР та США. На регіональному рівні посилюється роль місцевих держав та їхня конкуренція.

“Україна у таких умовах опиняється перед супервикликом: як перемогти у війні, але так, щоб не лишитися на периферії міжнародної політики. На жаль, після успішного 2022 року, в 2023 та 2024 роках позиції України на світовій арені погіршилися”, — вважає експерт.

У 2024 році, за його словами, Європейський Союз намагатиметься сформувати автономну роль у галузі безпеки та оборони, зменшуючи залежність від США, зокрема у зв’язку з імовірністю перемоги Дональда Трампа на виборах у листопаді. Ключові зовнішні гравці будуть формувати рамку переговорів щодо війни в Україні у 2024 році, але сам переговорний процес може й не запуститися, і перенестися на наступний рік.

Ворог підтягує сили: ЗСУ стабілізували ситуацію в районі Часового Яру, але є "але", - співзасновник DeepState Погорілий

понеділок, 29 квітень 2024, 19:43

Роман Погорілий, співзасновник DeepState прокоментував ситуацію в районі Часового Яру на Бахмутському напрямку. Про це він повідомив у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Ворог намагається використати будь-яку можливість, щоб просу...

Готується стати обличчям кампанії "Інша Україна". Водиться з Януковичем і Азаровим та наставляє роги Медведчуку з охоронцем Путіна: ЗМІ про те, що поробляє Оксана Марченко

понеділок, 29 квітень 2024, 19:15

Медіа пише про те, що російські пропагандисти планують кампанію з просування політичного проєкту Медведчука "Інша Україна", обличчям якої має стати Марченко. За задумом кураторів проєкту, жінка повинна буде уособлювати "традиційні цінності" і нести від...