Україна адаптує і розвиває засоби протидії російським БПЛА: В ISW оцінили успіхи розробок

Україна продовжує успішно адаптувати та розвивати свої засоби радіоелектронної боротьби для протидії російським безпілотникам. Це дозволяє розвантажити і захистити обмежену систему ППО, необхідну для захисту від ракетних ударів. Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) з посиланням на українського військового аналітика Петра Черника, передають Патріоти України.

За його словами, засоби РЕБ успішно виводять з ладу, зокрема "Шахеди", змушуючи їх змінювати курс і падати після того, як закінчується паливо.

В ISW зазначили, що українські офіційні особи нещодавно зауважували: деякі російські безпілотники Shahed не досягли своїх цілей з невстановлених причин. Але 31 серпня і 6 вересня ВПС України визнали, що українські системи РЕБ уразили безпілотники.

Українська компанія-виробник безпілотників "Бесомар" заявила про розробку БПЛА-перехоплювача, який може збивати невизначені російські безпілотники, і що українські сили вже використовують їх у зоні бойових дій. Крім того, ISW відомо про використання українськими силами FPV-дронів для збиття російських вертольотів, розвідувальних і ударних безпілотників.

Ротації тривають: Зеленський призначив собі двох радників, а Єрмаку двох заступників

неділя, 8 вересень 2024, 12:30

Президент Володимир Зеленський 8 вересня призначив собі двох радників, а очільнику Офісу президента Андрію Єрмаку двох заступників, передають Патріоти України. Радниками президента з питань комунікацій став Дмитро Литвин, а зі стратегічних питань – Оле...

Ситуація погіршилася: Окупанти захопили Невельське Донецької області, - DeepState

неділя, 8 вересень 2024, 12:28

Ворог захопив населений пункт Невельське. Тривають бої і на північ від Гірника, інформує UAINFO.org з посиланням на проєкт DeepState, передають Патріоти України. "Ворог окупував Невельське та просунувся у Красногорівці. Тривають бої північніше Гірника"...