Україна в ході модернізації підвищить дальність дії ЗРК С-300

В Україні опрацьовують проєкт модернізації радянського ЗРК (зенітного ракетного комплексу) середнього радіусу дії С-300, повідомляють Патріоти України з посиланням на Український мілітарний портал. Роботи проводяться рядом українських підприємств, серед яких Конструкторське бюро «Південне» та Державне підприємство «Павлоградський хімічний завод».

Перед визначенням можливостей модернізації зенітного ракетного комплексу С-300 у КБ «Південне» вже проводили продовження термінів експлуатації ракети, що включало:

  • дефектацію виробу
  • розробку ремонтної документації
  • відпрацювання зразка після проведення робіт

Також про дослідні роботи з можливості переоснащення, продовження термінів експлуатації виробів та модернізації зенітної керованої ракети (ЗКР) розказав директор «Павлоградського хімічного заводу» Леонід Шиман в сюжеті “ВІЛЬХА ПАСТОРА” або Ракетна програма України програми 5-го каналу На власні очі, на якому і проводились роботи по двигуну 48Д6 від ЗКР серії 5В55 ЗРК С-300.

Твердопаливний двигун 48Д6 від ЗКР серії 5В55

Твердопаливний двигун 48Д6 від ЗКР серії 5В55 вже пройшов ряд наземних випробувань:

Твердопаливний двигун 48Д6 від ЗКР серії 5В55 під час наземних випробувань
Твердопаливний двигун 48Д6 від ЗКР серії 5В55 під час наземних випробувань
Твердопаливний двигун 48Д6 від ЗКР серії 5В55 під час наземних випробувань
Ймовірно пуски ракет після продовження термінів експлуатації відбувались під час одних з навчань зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗС України.

Одним з головних напрямків модернізації ЗРК С-300 є збільшення дальності польоту ракет комплексу та низки інших параметнів.

Окрім того, що в Україні опрацьовують проєкт модернізації ЗРК С-300, раніше КБ «Південне» освоїло обслуговування комплексу «Точка-У» та провело успішні пуски на одному з державних випробувальних полігонів.

До початку російської агресії проти України у 2014 році роботи з продовження ресурсу ракет комплексу «Точка-У», та їх обслуговування здійснювались у Росії, або російськими спеціалістами в Україні.


"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...