Україна в оточенні 500-600 тисяч військових РФ: Данілов назвав план наступу Кремля

Росія після перемовин президента Володимира Путіна і господаря Білого дому Джо Байдена не здійснювала дій, спрямованих на скорочення чисельності військ біля кордонів України. Наразі біля українських рубежів знаходяться 92 тисячі військових. Для наступу росіянам знадобиться військовий контингент як мінімум в 500-600 тисяч. Щоб наростити наступальні сили, Москві буде потрібно більше 24 годин. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов, передають Патріоти України.

У інтерв'ю Reuters він розповів про те, що діалог Байдена та Путіна не призвів до зниження концентрації російських військових підрозділів біля кордонів України. Кількість військ, навпаки, збільшилася, але не настільки критично, щоб можна було кзаати про реалізацію наступальної операції.

"Було деяке (збільшення чисельності військового угруповання), але не настільки критично, щоб ми могли сказати: ось воно, це (вторгнення) відбудеться зараз", - зазначив чиновник. За його словами, наразі чисельність військових РФ біля кордонів України становить 92 тисячі осіб. Втім, для реалізації сценарію з наступу знадобиться не менше 500-600 тисяч військових.Також Данілов підкреслив, що Росія в будь-який момент може стрімко збільшити кількість військ на російсько-українському кордоні. Щоб підвести необхідну для атаки кількість військових, Москві знадобиться більше 24 годин.

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...

Не хочуть вмирати за Путіна: Британська розвідка назвала кількість дезертирів, яких РФ засудила з 2022 року

середа, 24 квітень 2024, 10:49

З початку "часткової" мобілізації у вересні 2022 року Росія засудила 7400 окупантів, яких підозрюють у дезертирстві. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. За даними російської медіагрупи "Медіазона", у бер...