Україна відклала контрнаступ ЗСУ через дві причини, - The Washington Post

Українські військові готуються до потужної атаки та випробовують оборону російських окупантів на міцність. Однак поки очікуваний контрнаступ відклали. Про це повідомляє The Washington Post, передають Патріоти України.

Контрнаступ переноситься через погодні умови і витік секретних документів США. Саме цей витік документів може вказати на слабкі місця української армії в протиповітряній обороні.

"Очікуваний весняний наступ розглядається як єдиний шанс для України цього року відвоювати територію, захоплену російськими військами, що становить близько п'ятої частини всієї країни. Але операція затримується через погодні умови, повільне постачання техніки і брак боєприпасів, що посилює страх, що ситуація може зайти в глухий кут", — йдеться в повідомленні.

Однак ЗСУ продовжують влаштовувати невеликі операції, щоб виявити російські позиції і оцінити їх реакцію. Це операції готують підрозділи ЗСУ до контрнаступу, поки Україна очікує надходження більшої кількості боєприпасів і важкої техніки.

"Краще не дозволяти (російським окупантам - Главред) окопатися, щоб нам було легше їх витіснити", - сказав український військовий з позивним "Боксер".

Не панацея? Черник пояснив, чому Україні не варто робити ставку на ракети від Німеччини

понеділок, 29 квітень 2024, 16:44

Німецькі ракети Taurus, які Олаф Шольц не поспішає передавати Україні, допомогли б Силам оборони, але не змінили б хід війни. Таку думку в ефірі телемарафону висловив військовий експерт та полковник запасу ЗСУ Петро Черник, передають Патріоти України....

Скандальна норма: Чому чоловікам за кордоном не продовжують закордонних паспортів - пояснення консула й адвоката

понеділок, 29 квітень 2024, 16:30

Припинено прийом нових заяв на вчинення консульських дій від певної категорії українців, а саме чоловіків, віком 18-60 років, які тимчасово перебувають за кордоном. Виняток становлять лише оформлення посвідчення особи на повернення в Україну. Такі дії ...