Україна відмовилася видавати підозрюваних у розстрілі Майдану: Москаль розповів, чому зірвався обмін з Росією полоненими всіх на всіх

Чиновник заявляє, що колишнє керівництво країни винне в тому, що українські ув'язнені не повернулися додому. Москаль воліє, щоб вбивць, котрі розстрілювали беззбройних людей у центрі Києва, і до формату обміну не належать віддали державі-агресору.

Колишній глава Луганської ОВГА Геннадій Москаль висловив думку , що Росія не захотіла в 2017 році обміняти за попередньою домовленістю всіх полонених з України, тому що українське політичне керівництво відмовилося виконувати домовленості. Москаль підкреслив, що Леонід Кучма і Роман Безсмертний - шановні люди, але в Росії готові слухати тільки Віктора Медведчука, зазначають Патріоти України.

"Медведчук, як відомо, займався обміном полоненими і нікому не заважав начебто, привозив наших людей додому. Я особисто запитував у нього, чому припинилися обміни в певний момент. Адже більшість обмінів відбувалося через Луганську область, і вони не могли здійснюватися так, щоб про них не знав глава адміністрації. тому я був в курсі справи, тому що очолював тоді ОДА. те, що полонених возив Медведчук, я бачив. А інших, тих, хто говорив з трибуни Верховної Ради або на телебаченні про те, що когось то звільняв, нікого не бачив. А Медвед ук приводив людей на українську сторону, потім забирав їх людей і віз туди ", - зазначив він.

За словами екс-чиновника, в 2017 році домовилися з Росією і бойовиками обміняти абсолютно всіх українських полонених на російських. Однак влада України відмовилася від операції, оскільки не хотіла включати в список двох співробітників Беркута, які сиділи в тюрмі за розстріл людей під час Революції гідності на Майдані.

"Наше політичне керівництво викреслив зі списків двох беркутівців - Зінченко і Аброськіна, які сидять вже п'ятий рік нібито за розстріл Майдану. Я був головою Тимчасової слідчої комісії, тому знаю, що всі ті, хто розстрілював - вже давно в Росії на чолі з командиром Беркута Кусюком, все люструвати ", - підкреслив він.

Москаль вважає, що всі винні в розстрілах на Майдані вже давно втекли в Росію, тому двох беркутівців не хотіли відпускати, щоб повісити на них злочину, яких ті, можливо, і не скоювали.

"Тоді з приводу обміну Зінченко і Аброськіна наше керівництво сказало:" Якщо ми цих двох віддамо, що ми тоді будемо говорити на кожну річницю Майдану народу з приводу того, хто розстрілював учасників протесту? ". Я особисто писав і заявляв, що немає доказів їх провини , тому що звідти, де ці двоє стояли, не могли кулі прилетіти під таким кутом, як прилетіли ", - акцентував він.

Москаль додав, що тільки через двох беркутівців, вина яких не доведена, у 2017 році тисячі людей з обох сторін не повернулися додому з полону до своїх рідних і близьким.

Джерело: Главред

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...