Україна відзначає 30-річчя своїх Збройних сил: Як і де відбуватимуться урочистості

У понеділок, 6 грудня, Збройні сили України відзначають своє 30-річчя. Урочистості з нагоди ювілею відбудуться сьогодні о 18:00 одночасно в кількох містах України. Зокрема, у Харкові на площі Свободи, в Одесі біля морського вокзалу, у Львові поблизу Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного, в Києві на Михайлівській площі, зазначають Патріоти України.

Між містами, де проходитимуть заходи, проведуть телеміст «Харків – Київ – Краматорськ – Львів – Одеса – Озерне».

У цей день заплановані виступи військових оркестрів, демонстрація новітніх зразків озброєння і військової техніки, церемонії вручення бойових прапорів і почесних найменувань військовим частинам, вручення нагород військовослужбовцям та інші розважальні заходи.

Наприклад, на головній площі Харкова відбудеться військовий марш і передача техніки бойовим бригадам. Військові ЗСУ отримають три танки Т-64БВ, 10 бронетранспортерів БТР-4Е і 10 броньованих автомобілів «Козак-2м1».

В Одесі урочисто передадуть ВМС два патрульних катери “Island” та іншу техніку.

У Краматорську військові отримають 34 одиниці «Козак-2м1», а в Житомирській області – вертольоти Мі-8 і по одному літаку Л-39, Су-27 і АН-26.

У Києві, Одесі та Львові в розпорядження ЗСУ передадуть 13, 12 і 15 одиниць автомобілів HMMWV відповідно.

В урочистій церемонії візьмуть участь президент України Володимир Зеленський, керівництво Міноборони та Збройних сил.

На сайті МОУ також оприлюднили привітання президента, міністра оборони Олексія Рєзнікова і начальника Генштабу ЗСУ Сергій Шаптала.

“Увібравши в себе кращі національні військові традиції, що сформувалися у важких, кривавих війнах і збройних конфліктах минулого, українська армія за час своєї новітньої історії пройшла складний шлях до формування дієздатної і високоорганізованої бойової структури, впевненої в своїх силах і здатної зламати будь-якого ворога», – заявив Зеленський.

Він висловив подяку всьому особовому складу та ветеранам ЗСУ за стійкість і героїзм, виявлені при захисті України.

«На моє глибоке переконання, якби не Збройні сили України, навряд чи 24 серпня цього року ми відзначали б 30-й день народження нашої держави. Чверть своєї новітньої історії наші воїни зі зброєю в руках, ризикуючи життям, щодня захищають нашу Батьківщину від російського агресора», – зазначив Рєзніков.

У свою чергу Шаптала сказав, що наразі ЗСУ – це реальна бойова сила, здатна зберегти найцінніше – мир, територіальну цілісність і свободу незалежної України.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...