Україна вправі атакувати цілі на території РФ, у тому числі нашою зброєю, - міністр оборони Великої Британії

Одним з найбільших партнерів України у війні проти Росії стала Велика Британія. Ця країна постачає нам зброю. І не бачить проблем в тому, якщо це зброя буде використана для атаки на територію Росії, передають Патріоти України.

Україна має право визначати цілі на території Росії, по якій може завдати удару. І використати для цього зброю, яку їй надала Велика Британія. Таку думку висловив міністр оборони Великої Британії Джеймс Гіппі.

"Під час війни Україна може завдати удару в глибину свого супротивника, щоб атакувати його логістичні лінії, запаси палива, склади боєприпасів. Цілком легітимним є націлювання України вглиб Росії, щоб порушити логістику, яка, якщо її не порушити, безпосередньо сприятиме смерті та бійні на українській землі", – зазначив Джеймс Гіппі.

Британський міністр не бачить нічого незаконного в тому, що Україна для таких атак буде використовувати озброєння, яке було надано Великою Британією.

Як приклад він навів той факт, що чимало країн імпортує озброєння. Але коли його використовують проти іншої країни, то звинувачують у цьому того, хто використав, а не країну, звідки озброєння було експортовано.

Варто відзначити, що Україна не підтверджує жодної атаки на об'єкти інфраструктури на території Росії під час цієї війни. Окрім того, наші захисники спростовують обстріли прикордонних російських сіл, заявляючи, що це провокація зі сторони ворога.

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...