Україна втрачає ініціативу: Експерт вказав на тривожний момент з санкціями проти Росії

Експерт з тимчасово-окупованих територій Інституту чорноморських стратегічних досліджень Юрій Смілянський заявив, що нинішня українська влада в протистоянні з Москвою навіть не намагається перехопити ініціативу. Про це він розповів в коментарі "Апострофу", передають Патріоти України.

"Наскільки можна судити з інформації, яка просочується в ЗМІ, приблизно з серпня 2019 років Київ не ввів жодної нової санкції проти Росії. У цьому відношенні війна для нашої влади "закінчилася", хоча насправді економічні інструменти ведення війни - це все, що на даний момент є в України. В питанні створення умов для деокупацію Криму нинішня влада робить те ж саме, що і попередня. Минула влада також заміряла настрої суспільства на предмет подачі води до Криму. нинішня "моно-влада" відрізняється лише тим, що вони в силу різних причин роблять і говорять дурниць більше, ніж їх попередники", - вважає Юрій Смілянський.

Виявилося що російські провокації в Азовському морі і спроби заблокувати порти в Бердянську та Маріуполі більше турбують США, ніж українську владу. Подібні тенденції намітилися ще при президенті Петру Порошенко. Але якщо при президенті Порошенко Банкова голосно говорила про "міжнародну підтримку і рішучі реформи", то при президенті Володимиру Зеленському - влада невпинно говорить про "мир", не пояснюючи толком, як його досягти.

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...

"Членство України в НАТО корисне тільки для Третьої світової війни": Фіцо зробив чергову скандальну заяву

вівторок, 16 квітень 2024, 20:53

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що членство України в НАТО «може спровокувати глобальний конфлікт». Про це повідомляє Kresy, передають Патріоти України. При цьому Фіцо припустив «перспективу пошуку примирення з Росією після війни». «Післ...