Україна втрачає впливового друга: Прем'єр Великої Британії Джонсон подав у відставку

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон на тлі спекуляцій з приводу його перебування на цій посаді йде у відставку. Про це він заявив на прес-конференції. Джонсон продовжить виконувати обов'язки прем'єра до обрання нового глави правлячої партії до осені, передають Патріоти України.

Джонсон сказав, що "тепер очевидно, що парламентська партія хоче нового лідера і нового прем'єр-міністра". "Причина, чому я так наполегливо боровся протягом останніх кількох днів, щоб продовжувати виконувати цей мандат особисто, полягала не лише в тому, що я хотів це зробити, а тому, що я відчував, що це моя робота, мій обов’язок, мій обов’язок перед вами", - заявив Джонсон.

Змагання за посаду лідера партії відбудеться цього літа. Новий прем'єр-міністр перейме справи у жовтні. Джонсон йде у відставку з поста лідера Консервативної партії. Відставка Джонсона стала результатом безпрецедентного тиску з боку його уряду.

Криза на Даунінг-стріт вибухнула два дні тому, коли у відставку подали ключові постаті уряду Джонсона – міністри фінансів та охорони здоров'я. За ними були нові звільнення. Усього склали повноваження понад 40 членів уряду.

Причиною, через яку було ініційовано відставку Джонсона, став секс-скандал. Зокрема, заступник голови консерваторів Кріс Пінчер приставав до колег по парламенту і будучи п'яним домагався кількох чоловіків у барі. Джонсон нібито знав про його скандальну поведінку до того, як призначив на посаду.

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...