Україна втратила 16 БМП Bradley, але продовжує відвойовувати території, - CNN

Попри те, що за останні кілька днів наступу Україна втратила 16 американських БМП M2 Bradley, ЗСУ продовжують звільняти території. Про це пише CNN з посиланням на аналіз розвідки з відкритих джерел, передають Патріоти України.

Як зазначив військовий аналітик Якуб Яновський з Oryx, 16 знищених і пошкоджених БМП Bradley складають 15% від загальної кількості (109) переданих ЗСУ американських машин.

Бойова машина Bradley вміщує близько 10 військовослужбовців і використовується для перевезення особового складу в бою, забезпечуючи вогневу підтримку.

Коли у кінці січня в Україну була відправлена перша партія з більш ніж 60 автомобілів Bradley, підполковник Армії США Ребекка Д'анджело заявила, що бронетехніка буде мати важливе значення для наступальних операцій Києва.


"Бавовні" бути: Україна отримала далекобійні ракети ATACMS, які можуть уразити Керченський міст. - Forbes

понеділок, 20 травень 2024, 11:30

Сили оборони могли потопити російський тралер "Ковровец" у Севастополі за допомогою доправлених США ракетних комплексів Army Tactical Missile Systems (ATACMS). Про це 19 травня пише Forbes. . Видання зазначає, що порт Севастополя в окупованому Росією ...

У Луганську прогриміли вибухи - повідомляють про влучання в базу підготовки окупантів

понеділок, 20 травень 2024, 10:58

В окупованому російською армією Луганську в районі селища Ювілейне 20 травня зафіксована серія вибухів. Повідомляють про влучання в "академію внутрішніх справ". За інформацією від місцевих мешканців, вибухів було близько восьми і лише один раз спрацюва...