Україна втратила шанс знищити десятки російських Су-34 на аеродромах через позицію США, - Forbes

В України був шанс знищити десятки літаків Су-34 країни-агресора РФ, але через заборону США застосовувати далекобійну зброю по російській території його було втрачено. Про це 5 серпня повідомляє видання Forbes, передають Патріоти України.

«Рідкісна можливість завдати серйозного удару по інфраструктурі КАБ трапилася цього літа, коли 47-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк ВПС Росії припаркував десятки Су-34 із приблизно 100 наявних на озброєнні на відкритій авіабазі Воронеж-Мальшево на півдні Росії за 100 миль від кордону з Україною», — повідомляють журналісти.

Як зазначає Forbes, Воронеж-Мальшево — досить добре захищена база, тому українське командування попросило у США дозволу вдарити по ній ракетами ATACMS, які практично неможливо перехопити силами ППО. Але адміністрація президента Джо Байдена відповіла категоричною відмовою.

Командування армії країни-агресора РФ, спостерігаючи за переговорами Києва і Вашингтона щодо застосування АТАСМS, ухвалило рідкісне для них випереджувальне рішення і запустило процес передислокації Су-34 з авіабази Мальшеве та з інших прикордонних аеродромів.

Відповідно, ЗСУ посилили атаки на інші найбільш вразливі російські аеродроми — використовуючи виключно боєприпаси українського виробництва. У суботу українські безпілотники завдали удару по авіабазі Морозовськ у Ростовській області РФ — приблизно за 320 км миль від лінії фронту.

За даними української розвідки, внаслідок нальоту було знищено винищувач-бомбардувальник Су-34 ВПС Росії, пошкоджено ще два Су-34 і спалено склад боєприпасів.

«Сьогодні багато Су-34 перебувають на базах за сотні миль від кордону. Вони не невразливі для невеликої частини українських дронів — найдальші моделі літають на відстані понад 1,6 тисячі км. Але вони захищені від більшості українських БПЛА, а також від ATACMS, найпотужніші з яких мають дальність лише трохи більш як 300 км. Якщо Білий дім коли-небудь дасть дозвіл на нальоти ATACMS на російські бази, може бути вже занадто пізно. Найцінніші цілі можуть опинитися занадто далеко», — підсумували в Forbes.

Росія тисне на п'яти напрямках на сході: Селезньов розповів про небезпеку на фронті

середа, 7 серпень 2024, 6:56

Збройні сили Російської Федерації спробують посилити тиск на декількох напрямках на фронті. Зокрема, основний осередок бойових дій - схід України. Про це повідомив колишній речник Генштабу ЗСУ, полковник Владислав Селезньов в ефірі FREEДОМ, передають П...

"Не будуть підтримувати всю лінію боєзіткнення": Експерт розповів про перші цілі для українських F-16

середа, 7 серпень 2024, 6:22

Літаки F-16, які напередодні отримала Україна від союзників, будуть допомагати засобам ППО знищувати ворожі ракети, повідомив в ефірі телемарафону військовий експерт Олександр Коваленко, передають Патріоти України. "Але не всю номенклатуру. У тій кільк...