Україна втратила сина: Під час спецоперації на півдні загинув Герой України Руслан Попов, який вивозив поранених з "Азовсталі"

У ході проведення спецоперації Головного управління розвідки Міністерства оборони України загинув Герой України Руслан Попов. Повернувшись на службу у 2014-му, початок повномашстабного вторгнення воїн зустрів у Маріуполі, передають Патріоти України.

І навіть вирвавшись з оточення, герой раз-по-раз повертався у заблоковане місто, аби вивозити поранених захисників з "Азовсталі". Про загибель відважного розвідника повідомили у ГУР МОУ."Під час спецоперації на Півдні України загинув Герой України, офіцер Головного управління розвідки Міністерства оборони України Руслан Попов. У розмові зі своїми побратимами він говорив: "Ми зібралися за одним принципом: "Батьківщина. Захищати. Треба". Таким він і був — вірним побратимом, відважним до останнього подиху", – зазначають побратими полеглого воїна.

Практично усе життя Руслан Попов віддав військовій розвідці. Цей шлях він для себе вибрав з моменту закінчення військового училища у Києві. Коли почалася війна на Донбасі у 2014 році, Попов вже мав пенсію за вислугу років. Однак не зміг лишатися осторонь, коли на Україну напали, тож лишився на службі і всі ці роки наближав перемогу своєї країни.

"На момент повномасштабного вторгнення Руслан Попов перебував у Маріуполі. Наприкінці березня йому вдалося вийти з оточення, але все ж повертався туди у складі евакуаційних рейсів вивозити поранених з "Азовсталі", – розповіли у розвідці.Офіцер ГУР МО України Руслан Попов мав низку нагород: "За мужність при виконанні спецзавдань", "За воїнську доблесть", "За відданість воєнній розвідці", "Захиснику Вітчизни", "За участь в антитерористичній операції", медаль ООН, та кілька пам’ятних відзнак.

Посмертно отримав звання "Героя України" указом №505 Президента України та орден "Золота зірка". "Воєнна розвідка України висловлює свої співчуття родині Героя України, який віддав своє життя, захищаючи Україну від окупанта. Герої не вмирають!" – зазначили у ГУР. Розвідники також показали зворушливе пам'ятне відео, присвячене полеглому на полі бою побратиму.

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...

"Одна з останніх подій, яку ми маємо припинити": Росія та Іран перетворюють Ізраїль та Україну на "військові лабораторії", - The Hill

субота, 20 квітень 2024, 6:22

Росія та Іран використовують Україну та Ізраїль як "лабораторії на полі бою" для вивчення вразливостей західних військових сил, пише The Hill із посиланням на заяви експертів у підкомітеті із закордонних справ Палати представників США, передають Патрі...