Україна виготовляє вшестеро менше FPV-дронів за Росію: Журналісти пояснили, в чому причина

Виробникам FPV-дронів потрібно тисячі інженерів, а для розвідувальних та ударних БПЛА - сотні висококваліфікованих. Знайти на ринку готові кадри нині складно, кажуть виробники. Про це пише Forbes, передають Патріоти України.

Виробники FPV-дронів наймають новачків із базовими знаннями з електротехніки та довчають у процесі, який може зайняти дорогоцінні пів року. Один інженер на місяць збирає близько 50 FPV-дронів, і виробництво FPV-дронів відносно просто масштабувати. Вони збираються із китайських компонентів.

"Проте нам бракує людей, які вміють збирати все ручками", – каже засновник фонду "Хвиля’91" і власник логістичної компанії EnlivUA Group Олександр Яковенко, який запустив виробництво FPV-дронів "Колібрі" восени 2022-го на 150 000 доларів власних коштів та IT-компанії Netpeak Group.

Кадровий голод лише погіршує проблему, українським виробникам бракує 2000 інженерів. Аби хоча б дістатись до рівня Росії - галузі потрібно 6000 інженерів. Наразі вона складається з приблизно 1000 людей.

Виробникам бракує інженерів з авіоніки, РЕБ, інженерів з компʼютерного бачення та цифрової обробки сигналів, спеціалістів з розробки вбудованого ПЗ і математичного моделювання, та інших, більш вузьких спеціальностей. Загалом в Україні близько 200 виробників дронів, які забезпечують лише 10–15% від загальної потреби армії.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...