Україна виготовляє вшестеро менше FPV-дронів за Росію: Журналісти пояснили, в чому причина

Виробникам FPV-дронів потрібно тисячі інженерів, а для розвідувальних та ударних БПЛА - сотні висококваліфікованих. Знайти на ринку готові кадри нині складно, кажуть виробники. Про це пише Forbes, передають Патріоти України.

Виробники FPV-дронів наймають новачків із базовими знаннями з електротехніки та довчають у процесі, який може зайняти дорогоцінні пів року. Один інженер на місяць збирає близько 50 FPV-дронів, і виробництво FPV-дронів відносно просто масштабувати. Вони збираються із китайських компонентів.

"Проте нам бракує людей, які вміють збирати все ручками", – каже засновник фонду "Хвиля’91" і власник логістичної компанії EnlivUA Group Олександр Яковенко, який запустив виробництво FPV-дронів "Колібрі" восени 2022-го на 150 000 доларів власних коштів та IT-компанії Netpeak Group.

Кадровий голод лише погіршує проблему, українським виробникам бракує 2000 інженерів. Аби хоча б дістатись до рівня Росії - галузі потрібно 6000 інженерів. Наразі вона складається з приблизно 1000 людей.

Виробникам бракує інженерів з авіоніки, РЕБ, інженерів з компʼютерного бачення та цифрової обробки сигналів, спеціалістів з розробки вбудованого ПЗ і математичного моделювання, та інших, більш вузьких спеціальностей. Загалом в Україні близько 200 виробників дронів, які забезпечують лише 10–15% від загальної потреби армії.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...