Україна вийшла на перше місце у світі за обсягами постачання зброї зі США, - Washington Post

Україна випередила Ізраїль та Єгипет за обсягами отриманої від США військової допомоги Про це повідомляє Washington Post, передають Патріоти України.

За даними видання, лише з початку повномасштабного російського вторгнення, обсяг американської допомоги Україні склав $3,8 млрд. При цьому новим пакетом допомоги на $40,1 млрд передбачено $20 млрд на оборону.

У 2020 фінансовому році найбільшим у світі отримувачем військової допомоги США був Ізраїль, якому виділили $3,3 млрд. Єгипет отримав $1,3 млрд, Йорданія - $510 млн. WP зазначає, що з 2014 до 2021 року США надали Києву військової допомоги на $2,7 млрд.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...