Україна вже має власні можливості атакувати цілі, які виходять за можливості ATACMS чи Storm Shadow": Остін здивував заявою

Російські окупанти передислокували авіацію, яку застосовують для ударів авіаційними бомбами по Україні, за межі радіуса ураження ракетами ATACMS. Саме тому замість того, щоб надати Україні дозвіл бити вглиб країни-агресора, США "зосереджені на допомозі Україні бути більш ефективною", передають Патріоти України.

Про це заявив очільник Пентагону Ллойд Остін за підсумками останнього "Рамштайну". Він також додав, що Україна має власну зброю, яка не поступається західним далекобійним ракетам.

"Україна вже має значні власні можливості атакувати цілі, які виходять за можливості ATACMS чи Storm Shadow. Росіяни перенесли свої літаки, які використовують для ударів КАБами, за межі радіуса дії ATACMS. Ми зосереджуємось на тому, щоб допомогти Україні бути більш ефективною в захисті своєї території", – відповів Остін на запитання щодо надання Україні дозволу бити вглиб РФ.

Очільник Пентагону також зауважив, що "жодна зброя сама по собі не зможе вирішити хід війни" та що США "буде робити все можливе, щоб допомогти Україні досягти успіху на полі бою".

Читайте також: США дозволяють Україні бити по Курській області, але є питання щодо стратегічних цілей

Тож Остін повторив слова речника Ради нацбезпеки США Джона Кірбі, які вже розкритикували військові експерти. Про те, що крім літаків є багато інших важливих цілей у зоні ураження ATACMS і що в цій зоні вже нараховано щонайменше 225 російських військових об’єктів (склади постачання, вузли матеріально-технічного забезпечення, авіабази тощо), Остін не сказав жодного слова.

Взагалі, на думку Остіна, якою він поділився також після "Рамштайну", "в кінцевому підсумку цей конфлікт буде вирішено за столом переговорів", але коли настане цей момент, у США не можуть передбачити.

"Ця війна може закінчитися дуже швидко, якщо Путін вирішить вивести свої війська з місць, які він зайняв в Україні. Путін може покінчити з цим дуже швидко, якщо він просто ухвалить просте й правильне рішення скасувати те, що він зробив", – зазначив Остін.

"Доводиться обмінювати на їжу": Іранський депутат проговорився про передачу ракет Росії

неділя, 8 вересень 2024, 14:15

Іранський депутат Ахмад Бахшаєш Ардестані підтвердив, що Тегеран передав Росії балістичні ракети. Про це повідомляє Iran International, передають Патріоти України. Член парламентського комітету з національної безпеки та зовнішньої політики Ахмад Бахшає...

Влада заявила про роботу ППО: Бєлгород здригнувся від вибухів, у небі видніється стовп диму (відео)

неділя, 8 вересень 2024, 13:42

На всій території Бєлгородської області РФ оголошувалася ракетна небезпека. Зокрема, вибухи чули жителі Білгорода та села Таврово Бєлгородського району. Губернатор області В’ячеслав Гладков повідомив про роботу протиповітряної оборони, передають Патріо...