Україна вже виробляє ракети із дальністю понад 640 км та ППО, аналогічне NASAMS, - Washington Post

Ілюстративне фото

Україна почала розробляти системи протиповітряної оборони з високоточними ракетами, які подібні до американської та норвезької передової зенітно-ракетної системи NASAMS. Про це пише The Washington Post.

Як пише видання, попри те, що Україна має виробничі потужності та певні сировинні ресурси налагодити швидке виробництво озброєння було досить тяжко. Це пов'язано з тим, що після розпаду Радянського Союзу збройова промисловість в Україні фактично розвалилася.

"На жаль, я можу сказати, що без допомоги наших західних партнерів, наших друзів, у тому числі зі Сполучених Штатів, ми не зможемо повністю задовольнити потреби Збройних сил України", - сказав заступник генерального директора "Української бронетехніки" Максим Полив'яний.

Також міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин заявляв, що Україна розгорнула ракету місцевого виробництва з дальністю польоту понад 640 кілометрів. Однак подробиць того, які саме це ракети він не надав.

За словами чиновників, в Україні також розробляються системи протиповітряної оборони з високоточними ракетами, подібні до американської та норвезької передової зенітно-ракетної системи NASAMS.

ЗРК NASAMS

NASAMS - це пересувний зенітно-ракетний комплекс, який може випустити 72 ракети за 12 секунд. Його застосовують для збиття літаків, гелікоптерів та крилатих ракет у радіусі до 40 кілометрів.

Підтверджено: Президент Ірану таки загинув в авіатрощі, разом з ним і людина, що підписувала контракт на поставку Росії "шахедів" (фотофакти)

понеділок, 20 травень 2024, 7:49

Президент Ірану Ібрагім Раїсі загинув внаслідок аварії гелікоптера. Всі пасажири борту загинули. . На борту перебував і очільник МЗС Ірану. . "Тепер у пеклі підписуватимуть контракти на поставку Шахедів", - іронізує Оперативний ЗСУ.

Поцілили прямісінько всередину будівлі: Захисники України знищили одразу дев’ять окупантів (відео)

понеділок, 20 травень 2024, 7:23

Аеророзвідники і пілоти FPV-дронів Волинської бригади атакували загарбників та ліквідували одразу дев’ять російських військових. Про це йдеться на сторінці 100-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ. "Відразу дев’ять орків – аеророзвідни...