Україна взимку продовжуватиме наступальні операції - американський генерал

Україна продовжуватиме наступальні операції в зимовий період, незважаючи на ускладнення погодних умов. Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Чарльз Браун, який уперше після призначення на цю посаду взяв участь у засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн, передають Патріоти України.

За словами Брауна, він переконався в цьому після спілкування з президентом Володимиром Зеленським та міністром оборони України Рустемом Умеровим. «Ми слухали сьогодні президента Зеленського і міністра оборони, і я не бачу, що їхні плани зміняться (щодо продовження наступальної операції взимку — ред.)», — сказав Браун.

Генерал запевнив, що Об'єднаний комітет начальників штабів під його керівництвом буде і далі працювати над забезпеченням України необхідною допомогою. «Наша місія і цілі, а також наша підтримка України залишаються незмінними», — наголосив він.

Браун зазначив, що російське керівництво прорахувалося, коли вирішило здійснити вторгнення в Україну. За його словами, Росія «наштовхувалася на тверду рішучість вільного народу України — народу, який не захотів повертатися в кайдани пригноблення».

Генерал переконаний, що постійна колективна підтримка України озброєнням дасть їй змогу «захистити свій народ і повернути свою територію».

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...