Україна за два дні витрачає стільки снарядів, скільки США виготовляють за місяць, - Washington Post

Уряд США визнав, що у Штатах бракує потужностей з виготовлення артилерійських снарядів, щоб задовольнити потреби України. Зараз США здатні виготовляти 14 тисяч гаубичних снарядів на місяць, однак стільки Україна витрачає за два дні, передають Патріоти України із посиланням на Washington Post.

"США наразі може виготовляти близько 14 тисяч 155-мм гаубичних снарядів на місяць", - заявила в коментарі виданню міністр армії США Крістін Вормут.

За її словами, Штати планують збільшувати виробництво артилерійських боєприпасів. Як пише видання, Вашингтон також намагається спонукати європейців повніше розкрити свої запаси і наростити власні промислові потужності, щоб узяти на себе більше тягаря.

"Росія намагається створити сіру зону": Литвиненко заявив, що ситуація на фронті не катастрофічна, але є нюанс

понеділок, 20 травень 2024, 19:48

Ситуація на фронті складна, але не катастрофічна. Росія намагається створити сіру зону. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на секретаря Ради національної безпеки й оборони (РНБО) Олександра Литвиненка у відеозверненні до учасників Форуму регі...

Ізраїль в шоці: Прокурор Міжнародного кримінального суду вимагає ордери на арешт Нетаньягу наряду з лідерами ХАМАС

понеділок, 20 травень 2024, 18:53

Прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан попросив палату попереднього провадження видати ордери на арешт прем'єр-міністра та міністра оборони Ізраїлю, а також трьох лідерів ХАМАС за звинуваченнями у воєнних злочинах. Про це йдеться у за...