Україна заявила, що Грузія ігнорує прохання допомогти генераторами: У Тбілісі про це "вперше чують"

Тимчасовий повірений у справах України в Грузії Андрій Касьянов стверджує, що Тбілісі вже місяць ігнорує запити Києва на допомогу в умовах енергетичної кризи після російських обстрілів, передають Патріоти України.

"Україна зараз гостро потребує допомоги у відновленні системи електропостачання – генераторами і трансформаторами для освітлення лікарень, будинків і шкіл", – сказав український дипломат.

За його словами, з моменту звернення минув уже місяць, але українська сторона так і не отримала відповіді.

Також Касьянов розповів, що Київ кілька разів зверталася до Тбілісі з проханням надати військову допомогу після початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому, але ці запити також були проігноровані.

Він нагадав про допомогу України під час загострення ситуації в Абхазії у 1993 році, а також під час російсько-грузинської війни 2008-го, та наголосив, що Київ відкидає будь-які звинувачення у нібито спробах "втягнути Грузію у війну".

У відповідь на заяви тимчасового повіреного у справах Грузії в Україні керівник фракції правлячої партії "Грузинська мрія" Мамука Мдінарадзе заявив, що "перший раз чує" про прохання української сторони про постачання генераторів і трансформаторів.

За його словами, Тбілісі максимально підтримує Україну на політичному рівні та надає гуманітарну допомогу, і якщо генератори потрапляють під гуманітарні цілі, то не бачить проблеми їх передати.

Водночас Мдінарадзе заявив, що ключовим меседжом Касьянова було "те, що Грузія повинна записатися як сторона у війні" і "все було спрямовано на те, щоб завдати удару по іміджу уряду Грузії".

Відносини Києва й Тбілісі суттєво погіршилися після того, як грузинська влада відмовилася прямо засуджувати повномасштабне вторгнення Росії, а також перешкоджала виїзду грузинських добровольців в Україну

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...