Україна запускає на Росію безпілотники з покращеними "мізками": У чому їхній секрет

Українські воїни почали запускати на територію Росії безпілотники з таймером самознищення. Вони вибухають через певний час після зупинки двигуна, передають Патріоти України.

Як повідомляє прокремлівський Телеграм-канал SHOT, російські сапери зараз проробляють версію з таймерами на БПЛА, які активуються після зупинки двигуна - у разі, якщо заряд не здетонував через падіння через збій систем, роботи РЕБ або пострілу ППО.

"Снаряд, який ніс апарат, все одно вибухає, але трохи згодом. Таймер (попередньо вшитий у "мізки" дрона) автоматично активується відразу після зупинки двигуна", - пише канал.

За даними каналу, відомо про мінімум два можливі випадки самознищення безпілотників ЗСУ - обидві атаки були здійснені в неділю, 17 вересня. Перший український БПЛА, який ніс на собі заряд, впав у Воронезькій області. Коли його почали оглядати силовики, безпілотник вибухнув. Другий виведений з ладу військовими дрон самопідірвався поряд з нафтобазою в місті Льгові Курської області - знову ж таки, через деякий час після падіння. В обох випадках від моменту падіння до вибуху минуло близько години. Постраждалих нібито немає.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...