Україна завдала удару по крейсеру "Москва" завдяки даним розвідки США, - ЗМІ

Збройні Сили України атакували крейсер "Москва" після того, як отримали дані про його точне розміщення. Цю інформацію Україні надала розвідка США, передають Патріоти України.

Однак Штати не брали участі в ухваленні рішення атакувати російський корабель. Про це повідомляє американська преса з посиланням на анонімних чиновників США.

Україна атакувала "Москву", завдяки даним розвідки США

Розвідувальні дані, якими поділилися США, допомогли Україні потопити російський крейсер "Москва", – мовиться у повідомленні. Попередньо відомо, що на борту корабля було від 418 до 618 людей. Досі точно невідома остаточна кількість жертв, адже офіційна Москва постійно змінювала риторику.

США не ухвалювали рішення атакувати "Москву"

Анонімні чиновники з США заявили, що атака на корабель сталась після того, як українські військові запитали американців про корабель, який пливе в Чорному морі на південь від Одеси. Після цього розвідка Штатів:

  • ідентифікувала його як "Москву";
  • допомогла підтвердити його місцезнаходження, після чого українці поцілили в корабель.

"США не знали заздалегідь, що Україна збирається атакувати "Москву", і не причетні до рішення про удар", – запевнили американські чиновники. Вони пояснили, що рішення щодо ракетної атаки на корабель ухвалювала Україна.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

"На увесь фронт у них не вистачить сил": Росія може готувати відволікаючий удар для відтягнення сил ЗСУ, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:24

Окупаційні війська Росії можуть готувати новий удар для відволікання, щоб відтягнути Сили оборони України і здійснити потужний наступ на іншому напрямку. Про це в ефірі телемарафону розповів керівник Центру військово-правових досліджень, експерт Олекса...