Україна зможе отримати допомогу від адміністрації Байдена, - Портников

Однак усе це можливе, якщо піде на серйозне переформатування влади.

Враховуючи бекґраунд відносин 45-го президента США Дональда Трампа і чинного президента України Володимира Зеленського, Україна зможе отримати будь-яку допомогу від адміністрації Джозефа Байдена, якщо піде на серйозне переформатування влади. Віталій Портников у ток-шоу "Суботній Політклуб" пояснив складну ситуації відносин України і Сполучених Штатів Америки за каденції 46-го президента США Джо Байдена та навів умови, за яких українська держава може розраховувати на допомогу, передають Патріоти України.

“Адміністрація Трампа не має якихось особливих зауважень до Зеленського. Врешті-решт, Зеленський казав, що Трамп на нього не тиснув, коли всі бачили, що він на нього тиснув. Врешті-решт Зеленський у телефонній розмові з Трампом говорив, що в нього є свій генеральний прокурор, маючи тоді на увазі пана Рябошапку, який все порішає, коли мова йшла про справу, яка мала на меті скомпрометувати сина нового президента Сполучених Штатів пана Байдена.Так що, в принципі, у Трампа не може бути зауважень до пана Зеленського. Хай пан Зеленський намагався усе зробити, щоб утриматися від участі в передвиборчій кампанії американській, але він демонстрував свою захопленість паном Трампом настільки, наскільки він міг це робити. Я, до речі, вірю, що пан Трамп – кумир пана Зеленського, вони з одного тіста популізму зроблені”, – зазначив публіцист.

Віталій Портников додав: “Але от у січні 2021-го року, після цього, американська адміністрація буде дуже хотіти, щоб пан Зеленський отримав гроші? Не вірю. В будь-якому разі ця адміністрація буде кілька місяців придивлятися до загальної ситуації, як це завжди буває. Якісь рішення по Україні будуть ухвалюватися, можливо, в травні, в квітні. Але ми розуміємо, що новий президент дуже добре знає, що таке Україна. Йому не потрібно пояснювати, він тут був, він тут виступав. Він точно знає, хто такий Зеленський, хто такі люди, на яких нападає Зеленський, хто такий Коломойський. Все це для нього відомі факти. Телефонну розмову Трампа й Зеленського він теж читав”.

На завершення Портников назвав умови, за яких українська влада, яку очолює президент Зеленський, зможе отримати допомогу від США:

“В принципі, я вважаю, що ми зможемо отримати будь-яку фінансову допомогу від Сполучених Штатів тільки за однієї умови – якщо ми підемо на серйозне переформатування влади. Як це має бути реально:

– у цьому парламенті, або дочасні парламентські вибори;

– сильний, компетентний, професійний уряд, який, ми будемо розуміти, здатний розмовляти з нашими союзниками;

– сильний прем’єр-міністр”.

Джерело: Еспресо.ТV

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...