"Україна зможе послабити тиск": Заборона ЗСУ на удари далекобійними ракетами по РФ нівелює Курську операцію, - Bloomberg

Зволікання західних партнерів України з дозволом бити західними ракетами по військових об'єктах РФ у глибокому тилу може нівелювати здобутки операції ЗСУ в Курській області, передають Патріоти України з посиланням на Bloomberg.

Аналітик видання Марк Чемпіон послався на нещодавню заяву президента України Володимира Зеленського, що операція в Курській області була б непотрібною, якби союзники скасували обмеження на використання ракет великої дальності для ударів по основних джерелах вогневої потужності Росії далеко за межами фронту.

На думку експерта, оцінка "Курського гамбіту" Зеленського цілком справедливо зосереджує увагу на тому, чи зможе цей крок примусити російського диктатора Володимира Путіна відвести війська з фронту на сході України. В разі успіху, операція ослабить тиск на лінію фронту, яка вже поступово прогинається не на користь ЗСУ.

"Наразі це не дало результату. Замість цього Росія посилила атаки на Донбасі, збираючи різнорідні сили з інших регіонів для стримування українського наступу на Курськ. Однак, можливо, фокусування на цьому є помилковим", - пише аналітик.

Він зазначив, що якщо наступ на Курськ зможе, як сподівається Зеленський, мобілізувати підтримку союзників, збільшити постачання озброєння та переконати Захід у необхідності зняття обмежень на ракети великої дальності, це може дати набагато відчутніші результати.

"Україна зможе послабити тиск на свою оборону навіть без відведення російських військ та нейтралізувати ключові переваги Росії. До того ж, Києву можу дістатися невелика територія, яку можна буде обміняти під час майбутніх переговорів. Такий оптимістичний сценарій принесе не лише тактичні, а й стратегічні вигоди, що здатні в цілому вплинути на перебіг війни", - вважає Чемпіон.

Однак якщо операція в Курській області не підштовхне Захід до скасування ударів зброєю великої дальності по об'єктах РФ у тилу, то, на думку аналітика, зазначені потенційні стратегічні вигоди можуть бути втрачені.

Наступ українських військових у Курській області

Два тижні Збройні сили України проводять воєнну операцію зі взяття під контроль населених пунктів у Курській області. Це має відсунути ворожу армію від кордонів з Сумською областю та припинити регулярні обстріли українського прикордоння, а також відтягнути частину військ з інших ділянок фронту.

США та європейські партнери заборонили ЗСУ використовувати західні озброєння для ударів по території РФ. Натомість останнім часом деякі країни ЄС почали надавати дозволи на такі дії.

Знайшов винних серед підлеглих: Путін зняв із себе відповідальність за ситуацію у Курській області

п’ятниця, 23 серпень 2024, 12:15

Російський диктатор Володимир Путін відмовився брати на себе відповідальність за провал в обороні Курської області після втрати контролю над частиною її територій, зазначають Патріоти України. Обговорюючи під час наради питання безпеки у даному регіоні...

Камала Гарріс на з'їзді Демократичної партії зробила заяву про підтримку України

п’ятниця, 23 серпень 2024, 12:06

Віце-президент США Камала Гарріс в останній день національного з'їзду Демократичної партії, після офіційної згоди балотуватися в президенти, пообіцяла, що в разі своєї перемоги на виборах президента продовжить підтримувати Україну та НАТО, передають Па...