"Україна змушена тримати війська на північних рубежах": Генерал оцінив ризик повторного наступу на Київ

Сценарій, згідно з яким Росія, посилена білоруськими військами, знову наступатиме на Київ, розглядати не варто. Генерал-лейтенант запасу, екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко під час чату на "Главреді" пояснив, що поки у Росії немає сил для повторного походу на Київ, передають Патріоти України.

"Я розумію, що переживають жителі північних областей України і столиці, тому раз по раз звучить питання з приводу загрози для Києва і загрози з боку Білорусі. На поточний момент наявної у Росії угруповання недостатньо для проведення серйозних активних наступальних дій на цьому напрямку. У неї просто не вистачає військ, щоб вирішувати свої завдання на Сході і півдні України, Росії не до Києва", - зазначив генерал.

За словами Романенка, Україна змушена тримати частину своїх військ на північних рубежах оскільки 2014 рік і лютий 2022-го чітко показали, що для нас не повинно існувати серйозних несподіванок з боку противника, які ми не могли б блокувати.

"А це досягається за рахунок певних резервів. Тому на північному і північно-східному напрямках ми змушені тримати частину своїх сил.При цьому у Росії зберігається можливість з-за кордону обстрілювати північні області і не тільки. Прийде час - і ми зможемо відповідати, і тоді РФ припинить цим займатися", - пояснив експерт.

Генерал нагадав, що зовсім недавно ми ще не припускали, що по Криму можуть наноситися якісь удари. Але раптом народилося "Бавовнятко" і тільки нарощує свої можливості.

"Втім, і весняний похід Росії на Київ не став для неї легкою прогулянкою, як вона розраховувала. Доказом тому є провал бліцкригу-першої стратегічної наступальної операції на півночі. Адже росіяни пішли з півночі, від Києва і з острова Зміїний не з гуманітарних міркувань. Вони пішли тому, що був відповідний вплив наших героїчних Збройних сил", - підсумував Романенко.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...