Україна знає, скільки рашистів перебувають на Запорізькій АЕС. Зеленський назвав цифри

Стало відомо, скільки рашистів перебувають на Запорізькій АЕС
На Запорізькій атомній електростанції український технічний персонал працює як заручники, оскільки там знаходиться пів тисячі окупантів із військовою технікою. Про це розповів президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю французьким ЗМІ.

«Росія захопила цю атомну станцію. Зараз там знаходиться технічний персонал України, але вони – як заручники, бо там знаходиться 500 бойовиків, окрім техніки. Це вже підтвердило МАГАТЕ», – сказав президент.

Зазначається, що наразі ЗАЕС відключена і персонал бореться, аби включити хоча б один блок із шести. Росія не зацікавлена у роботі станції.

Зеленський зазначив, що окупанти прагнуть, аби ЗАЕС не постачала електроенергію в українські регіони та Європі.

Крім того, глава держави наголосив на ризику ядерного вибуху на станції через дії росіян, нагадавши, що на ЧАЕС зірвався один блок, а на ЗАЕС загалом шість блоків.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...