Україна знищила до 10% техніки РФ: Експерт розповів, з чим Росія наступатиме на сході

Україна знищила орієнтовно 8% наземної і до 10% авіаційної техніки Російської Федерації за 43 дні війни. Про це повідомив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець, передає "Новое время". Військовий експерт проаналізував, які сили ще залишилися у агресора та від чого залежить їх ефективність, а також як, де і чим Україна буде оборонятися, передають Патріоти України.

"Згідно з оптимістичними показниками, ми знищили десь в межах 8% наземної техніки і десь до 10% авіаційної техніки, яка була підтягнута до кордонів України. Тобто запаси є достатньо значними. Росія затягувала на нашу територію зразки танків різних типів, різних поколінь. А зараз ми бачимо, що витягуються зі зберігання танки Т-72 без динамічного захисту. Тобто ця техніка може бути старою, неефективною, але у будь-якому разі це зброя, до знищення якої потрібно буде докласти зусилля", - йдеться у повідомленні.

Експерт розповів, що угруповання російських військ насамперед накопичуються в Бєлгороді з орієнтацією на Харків. "Заходи, яких вживає українське керівництво, навіть без особливого посилення дозволяють цей наступ стримати. Але йому, думаю, будуть передувати активні спроби дії авіації і артилерії - це і є віддзеркаленням тієї звичної радянської російської тактики з використанням максимальної кількості артилерії. Це не може не непокоїти. Тому наявність у наших арсеналах зразків техніки, які спроможні бити далі, ніж 100 кілометрів, на сьогодні вкрай необхідні, а ще потрібніші вони будуть завтра", - заявив він.

Згурець додав, що тактика протидії російським підрозділам є ефективнішою, тому що Україна використовує підходи активної оборони та дії роззосереджених сил і підрозділів. Росіяни використовують стару прямолінійну тактику, де команда надається чи не з самої Москви, що суттєво уповільнює темпи бойових дій.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...