"Україна зробила неймовірне": Курт Волкер оцінив здобутки ЗСУ на полі бою і дав прогноз щодо ходу війни

"Україна зробила неймовірне": Курт Волкер оцінив здобутки ЗСУ на полі бою і дав прогноз щодо ходу війни

У війні проти держави-терориста Росії Україна зробила неймовірне, а її військові показали надзвичайну силу, здібності і рішучість у захисті своєї землі. Україна виживе як суверенна незалежна європейська демократія, однак для цього доведеться пройти довгий шлях від тієї точки, де ми зараз перебуваємо.

Про це заявив колишній спеціальний представник США з питань України Курт Волкер в ексклюзивному інтерв’ю "Радіо Свобода".

Він висловив захоплення українським народом і армією, але наголосив, що у Росії багато зброї і солдатів, і вона використовуватиме їх без розбору.

"Вони не мають можливості захоплювати нові території, і це означає, що коли вони атакують, вони можуть знову запускати ракети по містах. І це жахливо для цивільного населення", – зазначив Волкер.

Він також відзначив успіхи української армії на Херсонщині, зауваживши, що там є великий прогрес.

Читайте також: США готові обстоювати суверенітет України, – Блінкен

"Але велика частина територій все ще контролюється Росією. І в українців попереду довгий шлях, щоб відвоювати і повернути свої території, перемогти російські сили і змусити Росію визнати, що вона більше не заволодіє частинами України", – попередив він.

Щодо закінчення війни в Україні Волкер наголосив, що ніхто наразі не має чіткого розуміння цього, але його необхідно знайти.

"Моя особиста відповідь на це питання: Росія має покинути Україну і повернутися в межі своїх кордонів. Якщо Росія продовжить свій імперіалістичний курс – це небезпека для всіх нас: для Європи, для США. Це така сама ідеологія, яка спричинила Другу світову війну. І ми не хочемо повторення цього", – наголосив ексспецпредставник США.

Читайте також: США планують передати Україні зенітні ракетні комплекси NASAMS: названо терміни

Він пояснив, що мир настане тоді, коли РФ погодиться повернутися на свою територію, але навряд це відбудеться скоро.

"Від Європи та Сполучених Штатів ми чуємо дуже нечіткі формулювання, який вигляд буде мати закінчення війни. Одне з них – допомогти Україні зайняти сильну позицію та розпочати мирні переговори. Але поки Путін не збирається домовлятися, який це буде мати сенс і чи залишить він Україну? Я все ще думаю, що це потребує набагато більше рішучості та уваги, зокрема з боку наших європейських партнерів", – додав Волкер.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...