"Україна зробить НАТО сильнішим": Зеленський емоційно виступив на площі у Вільнюсі (відео)

У вівторок, 11 липня, президент Володимир Зеленський виступив перед багатолюдним мітингом на підтримку Україну у Вільнюсі, передають Патріоти України.

Перед своїм виступом Зеленський вигукнув "Слава Україні", на що площа йому гучно відповіла "Героям Слава". Президент пожартував, що почуває себе у Вільнюсі "як вдома".

"Дякую вам за чітку позицію щодо запрошення України в НАТО. Українські прапори на литовських вулицях однозначно доводять: ми вже союзники. І Україна захистить і свою, і вашу свободу. І ніколи, і нікому не можна озиратися на Москву", – наголосив глава держави.

Зеленський привіз з собою український прапор, надісланий із охопленого боями міста Бахмута, сказавши, що це символ того, що Литві та решті Європи ніколи не доведеться воювати з російськими солдатами, тому що в Європі не буде війни.

"Сьогодні у Вільнюсі – бойовий прапор із Бахмута. І він означає, що ніколи знову литовцям не доведеться воювати проти російських солдатів. Це означає, що ніколи не буде депортації з балтійських країн до Сибіру, ніколи знову не буде танків у Празі. Жодних окупацій у Європі більше не буде", – гучно сказав Зеленський.

Він наголосив на важливості і справедливості бажання України вступити до НАТО. Сьогодні я поїхав в дорогу сюди з вірою у рішення, з вірою у партнерів, з вірою у НАТО. У НАТО, яке не сумнівається, не втрачає час і не озирається на будь-якого агресора. І я хотів би, щоб ця віра стала впевненістю у рішеннях, на які ми заслуговуємо всі... Хіба це завелике бажання. НАТО дасть Україні безпеку. Україна зробить НАТО сильніше".

Джерело: ТСН.ua

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...