Україна зупинила транзит нафти з Росії трубопроводом "Дружба"

Україна зупинила транзит російської нафти через південну частину нафтопроводу "Дружба". Рішення ухвалили через санкції, які зробили неможливою оплату за транзит. Про це повідомили в "Транснафті", передають Патріоти України.

Зазначається, що "Укртранснафта" з 4 серпня могла припинити транзит нафти з РФ до Угорщини, Чехії та Словаччини.

У "Транснафті" заявили, що причиною стала несплата за послуги транзиту. Річ у тім, що російська компанія не може переказати кошти через санкції Європейського Союзу. Водночас, українська компанія надає послуги на умовах 100% передоплати.

У свою чергу в Росії стверджують, що провели платіж за транзит, але гроші повернули на рахунок. Варто відзначити, що платежі обслуговує "Газпромбанк". У фінансовій установі повідомили, що платіж відхилили через сьомий пакет санкцій.

"Лупити по російським НПЗ - це щастя ескалації на шляху до перемоги. Без дизелю рашисти стануть на коліна", - журналіст

понеділок, 29 квітень 2024, 9:23

"Якщо чесно, бомбьожки НПЗ стали для мене єдиним дофаміном. Коли розплющую очі зранку, то перше в нічних новинах - скільки й де рашисти нам розхерачили об'єктів. Якщо немає нашої нафтопереробної симетрії - стає геть грустно. Бо це дуже дієва річ", - пи...

"Варіантів безліч. Дискусії тривають": Як Україна може отримати і використати заморожені російські активи

понеділок, 29 квітень 2024, 9:14

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене на саміті G7. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська, передають Патріоти України. "США зробили перший важливий крок. Вони при...