Україні потрібно вчетверо більше снарядів, ніж пропонує ЄС, - міністр оборони

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україні терміново потрібні артилерійські боєприпаси у великих кількостях. Запропонованого Євросоюзом мільярда євро на їхню закупівлю недостатньо. Про це він сказав перед зустріччю зі своїми колегами з ЄС у Швеції, передають Патріоти України із посиланням на Bloomberg.

«Нам потрібен один мільйон снарядів, а це приблизно чотири мільярди євро», — заявив Резніков.

За словами глави європейської дипломатії Жозепа Борреля, якщо країни ЄС готові надати більше, то «ми їх отримаємо». Зараз він пропонує реально дивтися на ситуацію: «Не говоримо про нескінченність, говоримо про те, що можна зробити сьогодні».

Мністр оборони Швеції Пол Йонсон погодився, що виробництво снарядів у Європі варто нарощувати через потреби Києва. Головною метою він назвав закупівлі на європейській промисловій базі, але не виключає цю можливість, якщо будуть інші постачання з інших держав.

У середу, 8 березня, у Стокгольмі розпочалося засідання міністрів оборони країн ЄС. Резніков розповів, що говоритимуть про зброю, швидкість ухвалення рішень і солідарність.

Раніше FT повідомила, що ЄС отримав листа від Резнікова з проханням щомісячно надсилати для ЗСУ 250 тисяч артилерійських боєприпасів для зменшення дефіциту. За його словами, ЗСУ використовують уп’ятеро менше снарядів через обмеження поставок.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...