Україні стане легше? До весни у РФ скінчаться ракети, а далі вони зможуть виготовляти один залп на три місяці, - Світан

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан вважає, що у росіян залишилося до 500 крилатих ракет, передають Патріоти України.

"У росіян залишилося до 500 ракет типу "Калібр", Х-101, Х-155 - це крилаті ракети. До повного нуля вони можуть вийти за 5-7 залпів, залежно від кількості ракет в одному залпі, або 100 або 70. Ці три типи ракет ("Калібр", Х-101, Х-155) приблизно одного класу. Це крилаті ракети стратегічного значення. І виробництво у них однакове, якщо говорити про кількість зроблених ракет. Близько двох десятків ракет такого типу вони можуть виготовляти на місяць", - сказав Світан.

Військовий експерт також додав, що для повноцінного запуску росіяни можуть виготовляти ракети раз на три місяці, залежно від того, скільки одразу будуть випускати або зберігати.

"Росіяни виробляли близько 100-120 "Калібрів" на рік, а це означає близько 10 ракет на місяць. Вони вже забирають ракети із недоторканих запасів, і заповнити їх вже не можуть. Навесні у них закінчаться ракети, а далі вони зможуть виробляти один залп на три місяці", - додав Світан.

"Крипта - ох**нна тєма": Справу "слуги народу", який намагався підкупити Мустафу Найєма, направили до суду

вівторок, 16 квітень 2024, 19:40

Справу народного депутата від Слуги народу Андрія Одарченка, якого викрили на спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафи Найєма, скерували до суду. Про це повідомив Центр протидії корупції у вівтор...

НАБУ оголосило в розшук ексзаступника секретаря РНБО

вівторок, 16 квітень 2024, 19:15

У вівторок, 16 квітня, Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, якого обвинувачують у зловживаннях під час закупівлі автомобілів для армії. Про це повідомляє пресслужба НАБУ у ...