Україні це на руку: Ізраїль вдарив по оборонному комплексу в Ірані, щоб стримати військові амбіції Тегерана, - WSJ

Ізраїль 28 січня завдав з безпілотника удару по оборонному комплексу в Ірані, оскільки Тель-Авів та США прагнуть стримати ядерні та військові амбіції Тегерана. Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на американських посадовців, знайомих з операцією, передають Патріоти України.

«Цей удар Ізраїлю стався в той момент, коли ізраїльські та американські офіційні особи обговорюють нові способи боротьби з дестабілізаційними операціями Ірану, зокрема поглибленням військової співпраці з росією», — пише WSJ.

У свою чергу, МЗС Ірану назвав вибух «боягузливим ударом». Там заявили, що «такі дії не можуть уплинути на рішучість і намір наших експертів щодо мирного ядерного прогресу».

Як повідомляв Укрінформ, міністерство оборони Ірану заявило про атаку безпілотників на оборонний завод у місті Ісфаган у центральній частині країни ввечері 28 січня. В іранському відомстві стверджують, що атака була невдалою — один із безпілотників був збитий комплексом ППО, а два інших потрапили до оборонних пасток і вибухнули.

За даними Королівського Об’єднаного інституту оборонних досліджень (RUSI), поблизу Ісфагана розташовується підприємство Shahed Aviation Industries, що виробляє дрони-камікадзе Shahed 131/136.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...