"Україно, Європа з тобою": Президентка Європарламенту зачитала вірш українською у День Конституції України (відео)

У День Конституції України президентка Європарламенту Роберта Мецола звернулася до українського народу. Вона наголосила, що Європа продовжить підтримувати боротьбу України за своє існування, за право обирати свою долю, за свободу і незалежність, передають Патріоти України.

Про це президентка Європарламенту написала у своєму Twitter. Мецола також прочитала українською мовою вірш, присвячений хоробрості, стійкості та незламності українців, які надихнули світ.

Роберта Мецола у День Конституції України підтвердила непохитність Європи у підтримці боротьби українців за свою свободу і право на існування. "У День Конституції ми знову підтверджуємо нашу підтримку права України на існування. Їхнього права обирати свою долю, жити вільно і безстрашно. Ми відзначаємо хоробрість, непокору та стійкість людей, які надихнули світ. Ми з вами стільки, скільки буде потрібно", – написала президентка Європарламенту. Також вона українською мовою продекламувала вірш, про Ірпінь та незламний і мужній український народ, який вразив світ.

Цей випадок став першим в історії, коли керівництво Європарламенту зачитало українськомовну поезію. Тож він був увіковічнений в Ірпені, якому були присвячені продекламовані Мецолою рядки.

У цьому місті на стіні будинку за адресою Шевченка, 3А художниця Катерина Медвідь створила мурал "Україно, Європа з тобою!". Авторка муралу так вирішила подякувати голові Європарламенту за підтримку нашої держави у найтяжчі часи у новітній історії України.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...