Українська армія змушена ризикувати танками Abrams, бо критично не вистачає зброї на Авдіївському напрямку. Озвучено втрати американських танків

Очевидно, що брак артилерії змушує українських бійців із 47-ї механізованої бригади неподалік Авдіївки на Донеччині вести бій на ближній дистанції, а не на дальній, та ризикувати американськими танками Abrams, а також інженерними машинами Assault Breacher, щоб зупинити наступ російських військ, пише Forbes.

Зазначається, що за останні два тижні бригада втратила кілька танків Abrams і дві штурмові Breacher - імовірно, 5% своєї найкращої бронетехніки, що говорить про інтенсивність боїв. Невідомо, скільки екіпажів врятувалося до того, як їхні машини згоріли, додає видання.

"Втрати, можливо, не будуть непоправними: зокрема, танк, імовірно, можна буде відновити, якщо інженери зможуть дістатися до нього раніше, ніж це зробить російський безпілотник. Але втрата, нехай і тимчасова, підкреслює інтенсивність бою в Бердичах", - ідеться в публікації.

Зазначається, що на цьому напрямку росіяни використовують тактику в стилі "банзай" за участю кількох штурмових груп піхоти. Мета окупантів - перекинути достатню кількість військ для створення плацдарму всередині українських позицій, мета українців - знищити російську піхоту одразу ж, після прибуття.

"Це небезпечна робота для стомлених бійців 47-ї бригади, які вже дев'ять місяців перебувають у бою практично без перерви", - йдеться в публікації.

Водночас акцентується, що бійці 47-ї бригади завдають набагато більших втрат росіянам, однак, зброї їм критично не вистачає.

"Як довго зможе протриматися 47-а? Будемо сподіватися, що цього часу буде достатньо, щоб ті мільйони снарядів, які Європейський Союз і Чехія готуються надіслати, нарешті, прибудуть в Україну найближчими тижнями. І якщо після цього бригада зможе протриматися ще кілька тижнів, вона також може почати отримувати снаряди зі США", - йдеться в публікації.

Видання нагадує, що спікер Палати представників США Майк Джонсон дав зрозуміти, що може дозволити проголосувати за нову допомогу Україні наприкінці березня або на початку квітня.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...