"Українська нав'язувалась людям насильно": Окупанти в "ЛНР" підготували нову божевільну методичку до 1 вересня

На окупованій частині Луганської області російські загарбники розпочнуть "навчання" школярів за псевдоісторичною методичкою, підготовленої до 1 вересня. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у соціальній мережі Facebook, передають Патріоти України.

"Рашисти з так званої "ЛНР" підготували до 1 вересня розлогий багатосторінковий документ під назвою "Структурний план уроку на тему "Моя історія". Планується, що саме з нього почнеться навчання школярів на тимчасово окупованих територіях в новому навчальному році", – йдеться у повідомленні.

Загалом запропонований "план" являє собою традиційну солянку псевдоісторичних фактів та божевільних ідей. Він практично дослівно повторює пропагандистські виступи російських телевізійних ідеологів: Україну створив лєнін, української мови не існує, всі українські герої – злочинці, Україну має бути знищено

Зокрема, більшість цитат зі згаданого документа суперечать не тільки історичним фактам, але й здоровому глузду. Як зазначають у розвідці, помилково вказується, що київський князь Володимир хрестив Русь у грецькому Херсонесі, хоча насправді хрещення Русі відбулось в Києві, а в Херсонесі хрестили самого Володимира.

Ще помилково вказується, що Київ нібито став "центром ранньої російської державності" після Старої Ладоги і Новгорода, хоча ці обидва російських міста молодші за Київ.

Також окупанти вигадали, що нібито "українська мова нав'язувалась людям насильно", хоча насправді радянська влада продовжувала політику російської імперії і цілеспрямовано звужувала використання української мови. Крім того, окупанти внесли у методичку багато інших неправдивих тверджень.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...