Українська САУ "Богдана" відіграла важливу роль у звільненні Зміїного, - Залужний (відео)

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний опублікував кадри знищення російських об'єктів на острові Зміїний. За словами Залужного, окупанти не витримали артилерійських, ракетних та авіаційних ударів, тому вони залишили острів Зміїний. Окремо генерал наголосив на ролі захисників Одеської області та конструкторів САУ "Богдана", передають Патріоти України.

"Дякую захисникам Одещини, які вжили максимальних заходів для звільнення стратегічно важливої ділянки нашої території. Низький уклін конструкторам та виробникам української самохідної гаубиці "Богдана", яка відіграла важливу роль у звільненні острова. Подяка іноземним партнерам за надані засоби ураження", — написав Залужний.

САУ 2С22 "Богдана" розробляється силами "КрАЗ". Дальність пострілу — 42 км звичайним снарядом і до 60 км активно-реактивним снарядом. Це перша українська технологія під натовський 155-мм калібр.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...