Українське командування приймає правильні рішення на полі бою, - Столтенберг

Генсек НАТО Єнс Столтенберг переконаний, що командування українських сил ухвалює правильні рішення на фронті під час контрнаступу ЗСУ.

Під час брифінгу з міністром оборони ФРН Борисом Пісторіусом на німецькій авіабазі Ягель Столтенберг підкреслив, що українським силам вдається просуватися.

«Бої йдуть дуже важкі за запеклого опору росіян, які налагодили хорошу оборону. Але я впевнений, що українське командування ухвалює правильні оперативні рішення», — сказав генсек Альянсу.

Столтенберг додав, що Україна потребує постійної підтримки свого контрнаступу, щоб звільнити територію і поліпшити надалі свої переговорні позиції.

Генсек також підтвердив, що українські пілоти розпочали навчання на винищувачах 5-го покоління та подякував країнам, які приєдналися до цього. Столтенберг додав, що це є ознакою готовності НАТО підтримувати Україну в довгостроковій перспективі. При цьому, за його словами, рішення про терміни передачі ЗСУ винищувачів ще не ухвалено.

Напередодні Генштаб повідомляв, що Сили оборони України на тлі наступальної операції мають успіх на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Також президент Володимир Зеленський заявив, що в українських військ немає втрачених позицій, тільки звільнені.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...