Українські бійці на Донбасі отримали нові лазні на колесах (фото)

В рамках Державного оборонного замовлення на 2019 рік для потреб ЗСУ було виготовлено 10 мобільних лазне-пральних комплексів, обладнаних сучасною технікою.

У Харкові передали мобільні лазне-пральні комплекси підрозділам, що виконують бойові завдання в районах проведення Операції Об’єднаних сил, передають Патріоти України.

– Сьогодні до нас прибули представники з кількох військових частин. Усі вони пройшли інструктаж з користування й обслуговування даного комплексу та прийняли перші шість одиниць техніки для подальшої експлуатації. Наступну партію ми плануємо передати за кілька днів, – розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника 218-го об’єднаного центру забезпечення тилу ЗС України підполковник Олександр Сачавський.

За словами офіцера, в рамках Державного оборонного замовлення на 2019 рік для потреб Збройних Сил України було виготовлено 10 мобільних лазне-пральних комплексів, обладнаних сучасною технікою, електрогенераторами, та системою підігріву води з використанням рідкого або твердого палива. Вартість кожного з них складає понад 8,5 млн грн.

Лазне-пральний комплекс, виготовлений Крюківським вагонобудівним заводом, відповідає сучасним гігієнічним і санітарним нормам та дозволяє військовослужбовцям на передовій випрати, висушити, попрасувати одяг та помитися. Він розміщений на шасі автомобіля КрАЗ з причепом, та має два відділення: лазневий модуль з душовою кімнатою та відділення для прання, сушіння і прасування натільної білизни й одягу.

Практика використання даної техніки показала її значні можливості та високу ефективність у забезпеченні санітарно-гігієнічного обслуговування військовослужбовців, то ж мобільні лазні-пральні будуть закуповуватись і надалі.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...