Українські бійці та партизани знищили ворожі станції і кілька артилерійських систем на Запоріжжі

Українські військові ефективно співпрацюють з місцевими партизанами на Запоріжжі. Так, 21 травня вдалося знищити кілька артилерійських систем та ворожі станції. Про це повідомили представники Запорізької обласної військової адміністрації у своєму щоденному звіті, передають Патріоти України.

Саме за допомогою таких станцій російські окупанти глушили зв’язок та проводили розвідку. У відповідь на злагоджені дії українських партизанів загарбники посилили контроль над місцевими. До прикладу, в Мелітополі вже почали перевіряти на блокпостах не тільки приватні автомобілі, але й громадський транспорт.

Яка ситуація на Запоріжжі

В Запорізькій ОВА уточнили, що вчора, 21 травня, ворог активно здійснював повітряну розвідку. Безпілотники літали над Оріховим, Гуляйполем, Любимівкою, Успенівкою, Приютним, Зеленим Гаєм. Окупанти також продовжують облаштовувати власні позиції, щоб в разі провалу перейти в оборону. Місцеві фіксували рух колон військової техніки.

Окрім цього, за минулу добу росіяни обстріляли кілька населених пунктів на Запоріжжі: Ольгівське, Затишшя, Гуляйполе, Оріхів, Новоданилівка та Кам’янське.

Про постраждалих та руйнування в Запорізькій ОВА не повідомили. Єдине відомо, що в Оріхові ворожі снаряди "прилетіли" по школі та будинку міськвиконкому. А за селом Веселянка рятувальники вилучили та знешкодили гранату ПГ-7М сучасного виробництва.

Російські загарбники жахливо себе поводять на окупованих територіях

  • В Михайлівці вони покрали медикаменти з місцевої аптеки, після чого офіційно "помпезно" відкрили "першу муніципальну аптеку".
  • У Мелітополі росіяни постійно порушують правила дорожнього руху та просто "ганяють" по дорогах. Нещодавно одні з таких "героїв" переїхали автомобіль, де перебувала жінка. Вона, на щастя, вижила і перебуває зараз в лікарні. Росіяни, як не дивно, усе заперечують.
  • Також загарбники намагаються знайти зрадників серед місцевого населення. Вони пропонують по 10 тисяч рублів в обмін на персональні дані потрібних для них людей.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...