Українські чорноземи іноземцям: "Народу не буде належати нічого на нашій землі й навіть під нею. Бо нас щойно 284 депутати продали - на вимогу президента", - Тимошенко

Фракція "Батьківщина" у Верховній Раді стала єдиною, яка 28 квітня не дала жодного голосу за законопроєкт №2194, заявила на брифінгу голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко. Про це повідомляє сайт політичної сили.

"Щойно 284 депутати ухвалили зміни до Земельного кодексу, якими позбавили українців права володіти своєю сільськогосподарською землею. Лише "Батьківщина" не дала жодного голосу", – сказала Тимошенко.

Вона заявила, що ухвалений закон "зняв останні запобіжники від розпродажу землі іноземцям" – як фізичним, так і юридичним особам, а також скасував заборону на продаж особливо цінних земель.

"Тепер дозволено передавати та продавати право оренди без погодження із власником паю, надаючи переважне право на купівлю землі особам, які збираються займатися видобутком корисних копалин, змушуючи селян, які обробляють землю на основі права користування та довічного володіння, викупити свої городи за ринковою вартістю, конкуруючи із закордонними банками", – ідеться в повідомленні пресслужби партії.

Тимошенко нагадала, що президент обіцяв референдум щодо цього.

"Я хочу нагадати всім, як президент обіцяв, що проведе референдум і запитає в людей, чи продавати землю іноземцям і чи взагалі продавати її. Сьогодні без будь-яких референдумів у нас із вами забрали 72% території України. Саме стільки складає сільськогосподарська земля. Нам більше не буде належати не лише земля. Українцям не будуть належати врожаї, прибутки від своєї землі, народу не буде належати нічого на нашій землі й навіть під нею. Бо нас щойно 284 депутати продали – на вимогу президента. Бо він особисто на чолі всього цього стоїть", – заявила політикиня.

Нардепка додала, що сьогоднішня влада прийшла до управління країною за допомогою олігархів і виконує забаганки, "розпродаючи землю, стратегічні об'єкти, газо- і нафтопроводи, надра". Вона заявила, що український народ із цим не погодиться.

"Референдум, який організовують люди за підтримки партії "Батьківщина", – остання можливість захистити українську землю! Прокиньтеся, будь ласка, і ви побачите, що з вами роблять. Якщо ви себе й Україну зараз не захистите, не буде ні України, ні української нації. Саме зараз нас позбавляють основи нашої державності, нашої самостійності й узагалі права нашого народу на існування", – сказала Юлія Тимошенко.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...