Українські "чимось не влаштували"? Харківське метро замовило наддорогі рейки російського виробництва на 31 млн грн

Комунальне підприємство "Харківський метрополітен" 4 січня уклало договір з ТОВ "МС Трейд Україна" на 31,2 млн. грн. щодо поставки рейок Р-50. Відповідні дані вказані в системі публічних закупівель ProZorro, повідомляють Патріоти України.

Згідно з договором, протягом 2022-2023 років постачальник має передати 516 залізничних рейок типу Р-50, широкої колії, без отворів, довжиною 25 метрів – 668,22 тонн. Вартість однієї тонни рейок Р-50 для харківського метрополітену складає 46,62 тис. грн або 60,37 тис. грн за 1 шт.

Активісти Харківського антикорупційного центру зазначають, що вартість рейок завищена. В серпні 2021 року Київський метрополітен купував аналогічні рейки за ціною 39,33 тис. грн.

ТОВ "МС Трейд Україна" поставить Харківському метрополітену рейки виробництва російського AO "ЄBPA3 Нижньотагільський металургійний комбінат". Єдиним конкурентом ТОВ "МС Трейд Україна" на торгах було ТОВ "Партнер Трейдинг", яке також планувало поставити рейки російського виробництва.

На участь в аукціоні також претендувало ТОВ "Метінвест-СМЦ", яке на етапі подання заявок висунуло умову внести зміни до тендерної документації. У свою чергу харківський метрополітен вирішив залишити документацію без змін. В прайс-листі ТОВ "Метінвест-СМЦ", станом на 16 грудня 2021 року, вартість 1 тонни рейок типу Р-50 складає 36,22 тис. грн.

ТОВ "Сота Україна" поставляє Київському метрополітену рейки типу Р-50 виробництва українського ПрАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь".

У "ХАЦ" зазначили, що в грудні 2019 року ТОВ "МС Трейд Україна" поставило Харківському метрополітену рейки типу Р-50 виробництва російського AO "ЄBPA3 Нижньотагільський металургійний комбінат" за ціною 46,66 тис. грн за 1 тонну.

Із аналогічних договорів, які завантажує зараз ТОВ "МС Трейд Україна", відомо, що в 2019 році фірма поставила Київському метрополітену рейки російського виробництва за ціною 33 тис. грн за 1 тонну.

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...