Українські десантники взяли у полон трьох зрадників з Криму

Пресслужба 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, яка захищає південний напрямок України, розповіла про затримання колаборантів, які співпрацювали із Росією з 2014 року. У відомстві відмітили, що одного із них вже засудили до 14 років позбавлення волі, передають Патріоти України.

Львівські десантники взяли у полон трьох зрадників з Криму

Здійснюючи активні бойові дії з російськими окупантами, підрозділ 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ розбив значні сили противника. Одним зі знищених російських підрозділів виявився артилерійський дивізіон 126-ї окремої гвардійської бригади берегової оборони Чорноморського флоту ВМФ Росії, де служили колишні військовослужбовці Збройних Сил України.

"У 2014 році, вони зрадили військовій Присязі, відмовившись виконати наказ про передислокацію військової частини із півострова та вступили на службу до збройних сил держави-агресора", – пише пресслужба десантників.

25 лютого 2022 року зрадники повернулися на територію України у складі окупаційних військ, увійшовши у Нову Каховку на Херсонщині.

Львівські десантники розбили зрадників наприкінці березня. Наші воїни знищили озброєння, військову техніку та самих зрадників. Трьох із них взяли у полон.

"Цими днями, як повідомили в Офіс Генерального прокурора, судом визнано винним у державній зраді та дезертирстві колишнього військовослужбовця ЗСУ, якого взяли в полон у складі збройних сил Росії. Судом призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 14 років", – йдеться у повідомленні.

Ще двоє проходять досудові розслідування, проте, зазначає пресслужба, воєнні злочини не мають терміну давності й усіх винних буде притягнено до відповідальності.

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...