Українські HIMARS проти російських "Смерчів": Генерал Романенко розповів, чому Україні так необхідна далекобійна зброя

Ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко пояснив, чому Україні так потрібні далекобійні боєприпаси для HIMARS, передають Патріоти України.

За його словами, після того, як ЗСУ знищили десятки російський складів, окупанти відсунули їх подалі від лінії фронту, куди наявна на сьогодні українська зброя не дістає. Про це генерал Романенко розповів у інтерв’ю Obozrevatel.

"Наразі використовуються снаряди, зокрема реактивні, дальністю не більше 70-80 км. Здається, США готові постачати нам ракети дальністю до 300 км", - каже генерал.

Ексзаступник начальника Генштабу пояснив, що російські "Смерч" та "Торнадо-С" б'ють на 120 км, тож противник має перевагу.

"З ними треба вміти боротися. Плюс завдяки тому, що ми бомбили за допомогою HIMARS їхні склади та пункти управління, ворог відсунув їх на відстань близько 100 км. Знову ми не можемо їх діставати, а треба діставати, якщо хочемо виконувати завдання", - сказав Романенко. Тому, за його словами, висновок є очевидним: до HIMARS необхідно надавати відповідні боєприпаси.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...