Українські олігархи масово відпочивають на Лазурному березі під час війни: ЗМІ назвали імена

Українські бізнесмени, політики і народні депутати масово виїхали відпочивати на Лазурний берег на тлі повномасштабної війни проти РФ, що триває в Україні. Сюжет підготувало видання "Українська правда", передають Патріоти України.

За даними журналістів, на Середземноморському узбережжі Франції сконцентрувалася "непристойно велика" кількість так званих VIP-біженців з України. Команда видання спостерігала за елітними автомобілями, що пересуваються вулицями регіону всього по кілька годин протягом кількох днів, однак і за цей короткий період встигла зафіксувати перебування там значної кількості українських олігархів та політиків.

Так, героями сюжету, наприклад, стала родина народного депутата із забороненої партії ОПЗЖ Григорія Суркіса. За даними ЗМІ, він разом зі своїм братом, президентом ФК "Динамо" Ігорем Суркісом, а також дочкою розмістилися в елітному готелі Монте-Карло, вартість оренди апартаментів в якому становить близько 2 мільйонів євро на рік. Братів Суркісів регулярно помічають у місцевому казино, зазначає видання.

Також відпочинок на Лазурному березі цього літа обрали і колеги Суркіса з ОПЗЖ, зокрема, Вадим Столар (депутат Київської міської ради) та Ігор Абрамович (нардеп). Останній, за даними журналістів, може орендувати у віллу у Кап-Ферра, яка належить російському банкіру Борису Давлетьярову. Команда видання побачила Абрамовича на одній із вулиць Кап-Ферра.

Крім цього фігурантами розслідування про VIP-біженців стали один із найбагатших людей України Костянтин Жеваго — його яхта за 113 млн доларів помічена біля берегів Монако — забудовник із Дніпра Вадим Єрмолаєв, депутат Харківської обласної ради Володимир Скоробогач, екснардеп та бізнесмен Віталій Хомутиннік та інші.

"Дивлячись на те, як протікає життя на Французькій Рив'єрі українських громадян, відчуваєш великий контраст. За кілька днів, які ми знімали, машин на українських номерних знаках приблизно стільки ж, скільки на швейцарських номерах… Це саме тоді, коли наша країна потребує грошей, допомоги всього світу. Тут, на Французькій Рив'єрі, схоже, оселилися ті, хто заробляв в Україні до війни великі статки, і яким зараз Україна, схоже, не дуже потрібна", — прокоментував розслідування його автор Михайло Ткач.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...