"Українські пенсіонери помруть. Це не жарти": Зеленський пояснив критичну необхідність західного фінансування

Допомога від західних партнерів під час війни потрібна Україні не тільки на закупівлю озброєння чи відновлення розбитих російським ворогом підприємств, а і для допомоги найбільш постраждалим верствам населення, передають Патріоти України.

Українська влада не може не виплачувати людям похилого віку пенсії, а на це потрібні гроші, заявив президент Володимир Зеленський, відповідаючи на питання журналістів, повідомляє TSN.UA.

За словами Зеленського, українська влада не може самостійно в повному обсязі забезпечити пенсіонерам необхідні виплати, і в разі відсутності пенсій люди похилого віку «просто помруть».

«Ми багато чого виготовляємо і багато чого отримуємо, як допомогу. Коли немає фінансування, ми повинні зрозуміти, що ми не можемо не дати пенсіонерам пенсію. Я зараз не тисну на жалість… Ми не можемо їм не дати це, це просто неможливо, бо помруть старі люди. У нас понад 11 мільйонів пенсіонерів. Це не жарти. Чи багато таких країн в Європі. Пенсіонерів ніхто не підтримує, крім держави», — сказав глава держави.

Зазначимо, що на думку ведучих аналітиків, реальний дефіцит бюджету України 2024 року з урахуванням усіх військових потреб становить близько 50 млрд доларів, і це непосильний тягар для економіки держави.

В той же час уряд намагається надавати посильну допомогу громадянам, які її потребують. Зокрема, частина українців з мізерними пенсіями зможуть отримувати додатково до пенсійї надбавку у розмірі 944 грн.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...