Українські пілоти починають проходити тестування на симуляторі F-16 у США, - ЗМІ

Двоє українських військових прибули до США для тестування їхніх навичок управління бойовими літаками, включаючи винищувачі F-16. Про це повідомляє NBC.

Оцінка навичок пілотів проводиться на симуляторах на військовій базі у Тусоні, штат Аризона. Згодом до програми можуть долучитися й інші українські військові. Зазначається, що американська влада схвалила перевезення ще 10 українських пілотів до США для проходження аналогічного тестування вже цього місяця.

Це перше таке відрядження українських пілотів до Америки для проходження оцінки їхніх навичок американськими військовими тренерами. Як повідомляється, головна мета тестувань – це покращення навичок пілотів та визначення терміну необхідного тренування.

«Програма має на меті оцінку їхніх здібностей як пілотів, щоб ми могли краще радити їм, як використовувати надані їм можливості», – зазначив посадовець адміністрації США.

Водночас два представники адміністрації підкреслили, що це не тренувальна програма й українські пілоти не будуть керувати жодними літаками під час перебування в США. Військові будуть користуватися симулятором, які можуть імітувати польоти різних типів літаків.

При цьому наголошується, що ніяких планів по передачі F-16 Україні наразі немає.

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...

Була задумана як ядерна ракета: У Defence Express розповіли, для яких атак насправді створена "Циркон"

четвер, 2 травень 2024, 18:57

Російська ракета "Циркон", найімовірніше, не є протикорабельною, як про це заявляв Путін, а насправді вона створювалася як ядерна ракета середньої дальності для запуску із землі. Таке припущення озвучили аналітики Defence Express, передають Патріоти Ук...